Wielerkerk La Bastide

De fraaie en best bewaarde bastide d'Armagnac is in 1291 gesticht door de Engelsen. Hier kunt u nog prima zien hoe in de middeleeuwen kleine bolwerkjes rondom het centrale plein werden gebouwd. Rond dit Place Royale met arcaden staan vakwerkhuizen uit de 14de- 17de eeuw. In het Écomusee de l'Armagnac kunt u kennismaken met het productieproces van Armagnac. Wielerliefhebbers moeten een bezoek brengen aan de Chapelle Notre-Dame-des-Cyclistes (zie foto). Deze 11de-eeuwse romaanse kapel is gewijd aan de wielersport. Het museum in de kapel is in 1959 opgericht door de abt Massie en omvat een collectie originele racefietsen en racetruien van deelnemers aan de Tour de France.

MAART 2013: DELEGATIE UIT LA BASTIDE D'ARMAGNAC TE GAST IN STEKENE
Het eerste weekend van maart is altijd bijzonder voor Klein-Siaai. Er is de fietsenwijding en de nieuwe wielertruien worden bekendgemaakt. Dit jaar was het hele weekend een delegatie uit Frankrijk te gast, die een heel bekende wielerkerk als pelgrimsoord hebben. Claude Nadeau, président des amis de Notre-Dame-des-Cyclistes, burgemeester Alain Gaube en Giorgio Bonacci kwamen het concept vol bewondering bekijken. Ze logeerden in Bed & Breakfast De Weiman.

Op zaterdag 7 juli 2012 vertrokken om 9u tien wielertoeristen vanuit Klein Sinaai naar Labastide D'armagnac.
Om het vertrek wat luister te geven, werden ze 40 km lang vergezeld door tientallen wielertoeristen van oa WTC R.O.D.A. en Blijf Jong. Dagelijks neemt schepen Reno Martens de tijd voor een kort ritverslag.
Klik hier voor het dagboek

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.