Groepsarrangementen Gemeente Stekene

Op stap met jonge ontdekkers

Reynaert is een sluwe vos, die het de andere dieren in het woud niet gemakkelijk maakt met zijn gemene vossenstreken. Reynaert is niet alleen sluw, maar hij is ook heel bekend. Zo bekend, dat zijn verhaal al honderden jaren is doorverteld. Tijdens de wandeling maakt de groep kennis met het Reynaertverhaal. Ze komen lang de verschillende Reynaertbeelden in de dorpskern, gaan sporen zoeken, spelen fragmenten na, kortom, ze brengen het Reynaertverhaal met veel plezier weer tot leven. 

Het Stiltegebied heeft een oppervlakte 6 km² en het ligt op het grondgebied van Stekene en Sint-Niklaas. Het gebied strekt zich uit aan beide kanten van de Stekense Vaart. In 2004 werd langs de vaart een Stiltepad aangelegd. Aan het pad staan poëziepanelen met werken van verschillende Stekense dichters.

 

 

 

 

 

 

Kerk Klein-SinaaiOp het grondgebied van Klein-Sinaai stond vroeger de invloedrijke cisterciënzerabdij van Boudelo. De huidige parochiekerk werd gebouwd ter vervanging van de oorspronkelijke kapel die in 1636 door de monniken van Boudelo was opgetrokken. De gids vertelt u over de algemene ontstaansgeschiedenis van Klein-Sinaai en meer specifiek over de kerk en haar rijke interieur.
Naast de kerk bevindt zich de grot Onze Lieve Vrouw van de fietsers. De jaarlijkse fietsenwijding bij de grot lokt vele honderden fietsers naar Klein-Sinaai. De grot is uniek in België.

Toen achthonderd jaar geleden de abdij van Boudelo werd opgericht, kreeg ze bij wijze van cadeau de gronden ten noorden van Sinaai gepresenteerd. Het gebied kreeg prompt de naam Fondatie (stichting) van Boudelo. De abdij verdween, de naam van het groene gebied niet. De Fondatie is nu een natuurreservaat en stiltegebied. We komen allerlei soorten biotopen tegen: vochtig grasland, hakhoutbossen, loofbos, populieren- en knotwilgrijen, om er maar een paar op te noemen.

Het Wullebos is een natuurgebied in de deelgemeente Klein-Sinaai. Het bos heeft zijn naam te danken aan de 'wulle': dat is een ransuil die ook vandaag nog in het Klein-Sinaaise naaldbos woont. Het bos ligt op de stuifzandrug Maldegem - Stekene. Het is 69 ha groot, maar door de aanleg van de E34 werd het doormidden gesneden.

In het Wullebos kunt u ten volle genieten van de natuur. En van de verhalen over de ietwat geheimzinnige geschiedenis van het bos…

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.