Wisselwerking tussen Stekene en Labastide d'Armagnac

 

MAART 2013: DELEGATIE UIT LA BASTIDE D'ARMAGNAC TE GAST IN STEKENE
Het eerste weekend van maart is altijd bijzonder voor Klein-Siaai. Er is de fietsenwijding en de nieuwe wielertruien worden bekendgemaakt. Dit jaar was het hele weekend een delegatie uit Frankrijk te gast, die een heel bekende wielerkerk als pelgrimsoord hebben. Claude Nadeau, président des amis de Notre-Dame-des-Cyclistes, burgemeester Alain Gaube en Giorgio Bonacci kwamen het concept vol bewondering bekijken. Ze logeerden in Bed & Breakfast De Weiman.


JULI 2012: DELEGATIE UIT STEKENE NAAR LA BASTIDE D'ARMAGNAC
Zaterdag 14 juli werd een delegatie uit Stekene ontvangen door het gemeentebestuur van La Bastide d'Armagnac met burgemeester Alain Gaube en enkele schepenen. De laatste kilometers reden ook burgemeester Stany De Rechter en schepen Ingeborg Temmerman mee om zo samen op de middag toe te komen op de Place Royal. Daar vond dan de verzustering plaats tussen beide gemeentes.
Klik hier voor de foto's.
Er werden toespraken gehouden om de sportieve en culturele wisselwerking tot stand te brengen. De delegatie uit Frankrijk beloofde om volgend jaar aanwezig te zijn op de jaarlijkse barbecue begin maart waarop de nieuwe wielertruien worden voorgesteld. Zondagmorgen 15/07 trok de groep terug huiswaarts. Dit keer niet met de fiets, maar samen in het busje met een moe maar enthousiast gevoel.
We wensen hen allen van harte proficiat met de prestatie en de organisatie van dit gebeuren!

 

 

 

 

 

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.