Fondatie van Boudeloroute

Toen achthonderd jaar geleden de abdij van Boudelo werd opgericht, kreeg ze bij wijze van cadeau de gronden ten noorden van Sinaai gepresenteerd. Het gebied kreeg prompt de naam Fondatie (stichting) van Boudelo. De Abdij van Boudelo is een ongekend mysterie vol legendes over onderaardse gangen tussen Lijsdonk, de Boudelohoeve en Koudenborm. Uit de puinresten van de abdij verrees in 1660 de Boudelohoeve. Het hof van Koudenborm kreeg recent een opknapbeurt en is een mooi plekje om te verpozen. (zie wandeling langs Boudelogebouwen)De Fondatie van Boudelo is één van de laatste stiltegebieden in Oost-Vlaanderen, gelegen ten zuiden van de Stekense Vaart in Sinaai.
Zonder twijfel één van de waardevolste natuurgebieden van het Waasland. En wie dorst krijgt van al dat wandelen, fietsen of varen, kan op zoek naar het verdwenen Boudelo-abdijbier. Ooit met zorg gebrouwen op de abdijsite, nu herontdekt door Brouwerij Boelens.

De abdij verdween, de naam van het groene gebied niet. De Fondatie is nu een natuurreservaat en stiltegebied. We komen allerlei soorten biotopen tegen: vochtig grasland, hakhoutbossen, loofbos, populieren- en knotwilgrijen, om er maar een paar op te noemen.

Vertrekpunt: Liniedreef - 9112 Sinaai (Sint-Niklaas) - België
Afstand: 6,5 km

Klik hier voor de route

 

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.