Dossier wegenwerken Brugse Heirweg

Bij wijze van feestelijke opening van de Kermis Klein-Sinaai nodigde het gemeentebestuur Stekene op zaterdag 8 september de buurtbewoners uit voor de feestelijke heropening van de Brugse Heirweg en de Koebrugstraat. (Fotoreeks)

 

 

Vanaf woensdagavond 16/05/2012 komt er een eind aan de werken en de wegomleiding aan de Brugse Heirweg. Vorige week werd de toplaag asfalt gegoten, vrijdag en zaterdag werden de markeringen en borden aangebracht en bijgevolg kan woensdag de straat terug opengaan. Hiermee komt er een einde aan de maanden van omleiding. De Koebrugstraat blijft voorlopig nog dicht, maar ook daar schieten de rioleringswerken goed op en hoopt men dat tegen het bouwverlof de volledige werken klaar kunnen zijn.

Door een teveel aan strooizout is het groen langs de Heirweg in Stekene kapotgegaan. Vijf jaar geleden, vlak na de heraanleg van de Heirweg, werd er tussen het fietspaden en de rijbaan een groene zone met bodembedekkers aangelegd voor om en bij de 20.400 euro. Doordat er deze winter te veel zout werd gestrooid op deze hoofdbaan tussen Stekene en Klein-Sinaai waren er heel wat van deze bodembedekkers kapot. Het college besliste daarop de groenzone te verwijderen en een nieuwe haag te planten op die plaats. Volgens Marc Fruytier (sp.a) kost de verwijdering van de planten en de plaatsing van de nieuwe haag meer dan 42.000 euro. "Dit is de belastingbetaler onnodig op kosten jagen", zegt Fruytier. "De bewoners vinden de haag bovendien niet praktisch om mensen in en uit de wagen te laten stappen aan de kant van de passagier."
 

Vanaf maandag 26 september 2011 wordt het kruispunt Koebrugstraat – Brugse Heirweg opgebroken. Hierdoor wordt er een nieuwe wegomlegging ingesteld via Boudelostraat – Kloosterstraat – Koebrugstraat – Lesten Stuyver.
De wegomlegging via Kasteelstraat – Klein Sinaaistraat - Spelonckvaart wordt opgeheven.

 

In de Abelendreef verloor woensdag om 15.45 uur een autobestuurder de controle over het stuur, raakte van de weg en botste met zijn auto tegen een gevel. Er was blikschade, maar de chauffeur raakte niet gewond. De rechte weg Klein-Sinaaistraat-Kasteelstraat laat chauffeurs toe erg snel te rijden om de omleiding achter de rug te hebben. Op het einde wacht hen echter in volle snelheid een scherpe bocht die nauwelijks staat aangeduid. Het is verwonderlijk dat pas nu iemand een ongeluk gehad.

Pagina 1 van 3

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.