Heks van Boudelo

De provincie Oost-Vlaanderen gaf in Stekene het startsein voor een nieuwe editie van 'Erfgoedredders'. Met het project wil de provincie leerkrachten aanmoedigen om kinderen over erfgoed te leren.

Erfgoedredders is een educatief traject dat elk jaar wordt uitgerold in een paar gemeenten. Per gemeente worden alle basisscholen uitgedaagd om deel te nemen met één of meer klassen van de tweede graad om te leren over erfgoed. De basisscholen Molenberg, Toermalijn, Tuimelaar, de 3 Beuken en 7-sprong uit Stekene stuurden hun leerkrachten uit. Juf Amber Van Geit en Tony De Wilde (Genootschap van Boudelo) kwamen op het idee om de kinderen van het vierde leerjaar van Basisschool Tuimelaar een oud verhaal te laten inlezen over de Heks van Boudelo. Het verhaal speelt zich af in 1584, enkele jaren nadat de abdij een laatste genadeslag kreeg door de Gentse calvinisten.
Pas wanneer enkele monniken terugkeren uit ballingschap, is de schade niet te overzien. Bij de puinmassas zitten niet alleen vele wolven, maar er is ook angstaanjagende heks, die de mensen de stuipen op het lijf jaagt.

 
© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.