De resultaten van de opgravingen van Boudelo rond 1970 onder leiding van Dhr. A. De Belie werden overgebracht naar Sint-Niklaas. Met deze zaken werd op "Zwijgershoek" de Boudelo-zaal opgericht, die een overzichtelijk beeld gaf van de Boudelo-site, als van het vroegere leven aldaar. Deze opstelling is ondertussen afgebroken en enkele stukken zijn opgenomen in het huidige museum.
We willen er met nadruk op wijzen dat de zogezegde "Tiendenschuur"
bijna niets met Boudelo te maken heeft. Dit om de simpele reden dat het geen "Tiendenschuur" was. Het gaat hier om een 16de eeuwse hoeve, "Hof de Fonteyne" genaamd. Trouwens, de tienden werden toen allang niet meer in natura betaald. Deze misvatting werd waarschijnlijk door pastoor Vyncke in het leven geroepen en is jammer genoeg blijven meegaan.
Met de opgravingen op Koudenborm van 1993 - 1995 heeft men jaar na jaar getracht om het belang van deze site als waardevol te beschouwen naar de gemeente toe. Op foto's lijkt het een prachtig gebouw om te renoveren, maar een renovatie in de jaren '70 zou al tot 1 miljoen euro opgelopen hebben.
De huidige toestand van deze ruïne is inderdaad niet om aan te zien, het is een beschermd monument, men mag er niets aan veranderen inzake structuur en omgeving. Dat is ook de redenen dat de opgravingen moesten worden stopgezet.
Niets, maar dan ook niets van al de materialen die u nog ziet, kan herbruikt worden voor renovatie. Studies noemen de resten verpulverd of onstabiel voor een dergelijke constructie.
Deze site staat ver ongeveer 50 jaar op de politieke agenda.