Einde van Klei-Snoa Cycling Team

Het Klei-Snoa Cycling team stopt ermee. Zes jaar lang leerde het team uit Klein-Sinaai tientallen jongens en meisjes de geheimen van de wielersport.

Vzw Het Vliegend Wiel Klein-Sinaai organiseert jaarlijks twee wielerwedstrijden. Sinds 2014 hebben ze zelf een eigen wielerteam had. Voorzitter Filip Apers: "Omdat er enkele kinderen uit onze dorpsgemeenschap wilden gaan koersen, zijn we zes jaar geleden in dit avontuur gestapt.  We hebben het bewust altijd kleinschalig gehouden en hebben ons enkel gericht op miniemen en aspiranten. Eens die jongens of meisjes nieuweling werden, was het de bedoeling om over te stappen naar een ander team. Zo hebben we de jongste jaren al heel wat renners zien doorgroeien. We zijn dan ook fier op wat we hebben bereikt.”

Het vele werk achter de schermen werd zwaar onderschat en kwam steeds op dezelfde schouders terecht, zoals die van voorzitter Filip Apers en Evy Huyghe: “Heel wat van de sterkhouders zien hun kinderen ook doorgroeien. Gunther Sterck, Stefan Temmerman en Jeroen Van Peteghem hebben daarom beslist om een stap opzij te zetten. Evy wil volgend jaar ook meer tijd vrijmaken om haar zoon Marius, die junior wordt, te begeleiden. De kwaliteit van de wekelijkse trainingen kan daardoor niet meer worden gegarandeerd en daarom stopt het Klei-Snoa Cycling team liever op een hoogtepunt.
Voor zowat alle rennertjes die nog bij het team waren is een oplossing bij een andere club gevonden zodat ze ook volgend jaar hun hobby kunnen blijven beoefenen.

Een gebrek aan jonge mensen die zich willen inzetten, maar ook de vele regels van de wielerbond maken het voor andere jeugdploegen elk jaar moeilijker.

 

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.