september 16, 2019

Paling gestoofd met Boudelobier blond

Je zou ervan versteld staan hoe lekker het Boudelobier smaakt bij visgerechten.

De monniken van Boudelo aten vroeger voornamelijk vis. De cisterciensers mochten immers geen vlees eten, behalve om aan te sterken bij ziekte. Er waren dan ook grote visvijvers op het domein van de Boudelo abdij.

Dat bracht ons op het idee om een visgerecht te brengen.

Benodigdheden:

* 700 gr paling
* 4 sjalotten
* 2 teentjes knoflook
* 2 eierdooiers
* 1 el bloem
* 0,5 l Boudelo blonde Tripel
* 4 el olijfolie
* 3 el vers gehakte peterselie
* peper en zout

Werkwijze:

1. Maak de paling schoon, ontvel hem en snijd hem in stukken. Spoelen en droogdeppen.
2. Pel de knoflook en de sjalotten en hak ze fijn.
3. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak er de paling in tot ze aan beide kanten goudbruin gekleurd zijn.
4. Strooi de bloem, peper en zout, de fijngesnipperde sjalotten knoflook overheen. Giet er tenslotte het Boudelobier bij.
5. Laat alles onder regelmatig roeren gedurende 10 min. stoven. Haal de pan van het vuur en laat 3 min. afkoelen. Meng er de eidooiers en de peterselie door en verdeel alles over verwarmde borden. Serveren met frietjes of stokbrood.

Tweets

Nieuw boek over de oorsprong Klein-Sinaai en de Boudelo-Abdij is een prachtexemplaar dat je zeker moet hebben! http://t.co/6fXO29YYHb
Prachtige ochtend langs de Stekense Vaart http://t.co/sj0sXLmRoC
Vandaag reeds de eerste inschrijving voor de halloweentocht ontvangen. Het Halloweenteam kan er weer invliegen. http://t.co/kkFh9vvs9S
Follow Klein-Sinaai on Twitter

Galerij

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.