september 16, 2019

Stoofvlees met Boudelobier

Wist u dat ze bij Brouwerij Boelens een streekbier verkopen dat speciaal voor ons werd gebrouwd? Het is heerlijk om te drinken, maar ook een smaakmaker bij uw gerechten. Hier alvast onze tip:

Ingrediënten: 30g boter, 1.2 kg rundsvlees in stukjes, 400g gehakte uien, 1 soeplepel blonde basterdsuiker, 1 soeplepel balsamico azijn, 75 cl blond of bruin Baudelo-bier
, water, 4 koffielepels stoofvleeskruiden.

Bereiding:

Het vlees bakken, laten uitlekken.
Het vuur lager draaien, uien toevoegen
5min bakken. Suiker & azijn toevoegen.
Lichtjes karameliseren, dan uit de pot halen.
Pot vullen met afwisselend 1 laag vlees en 1 laag uien. Op elke laag stoofvleeskruiden strooien.

Het Baudelo-bier toevoegen, afdekken en op een zacht vuur laten koken (ong. 2u30)

Tweets

Nieuw boek over de oorsprong Klein-Sinaai en de Boudelo-Abdij is een prachtexemplaar dat je zeker moet hebben! http://t.co/6fXO29YYHb
Prachtige ochtend langs de Stekense Vaart http://t.co/sj0sXLmRoC
Vandaag reeds de eerste inschrijving voor de halloweentocht ontvangen. Het Halloweenteam kan er weer invliegen. http://t.co/kkFh9vvs9S
Follow Klein-Sinaai on Twitter

Galerij

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.